Advertisement

Main Ad

Η αυθεντική συνταγή για σπανακόπιτα!



Η σπανακόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο γεύση. Ας δούμε πώς να την φτιάξεις.


Υλικά


1 κιλό φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο, αν δεν έχεις φρέσκο)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το μείγμα και το φύλλο)

Αλάτι και πιπέρι

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο χωριάτικο


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του σπανακιού:

Αν χρησιμοποιείς φρέσκο σπανάκι, πλύνε το καλά και ψιλοκόψε το.

Βάλε το σπανάκι σε ένα μπολ και τρίψε το με λίγο αλάτι για να μαραθεί. Άφησέ το να στραγγίξει από τα υγρά του.

2. Ετοιμασία της γέμισης:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

3. Συναρμολόγηση της πίτας:

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.

Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να «σφραγίσουμε» την πίτα.

4. Χάραξη και ψήσιμο:

Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

5. Ξεκούραση και σερβίρισμα:

Αφήνουμε τη σπανακόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια