Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γαριδομακαρονάδα! Απίστευτη και απλή!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Συνταγή για Γαριδομακαρονάδα


Υλικά (για 4 άτομα):


500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)

500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, με το κεφάλι και το κέλυφος για περισσότερο άρωμα)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)

400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή 2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία γαρίδων:

Πλένετε καλά τις γαρίδες.

Καθαρίζετε το σώμα αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά αν θέλετε για διακόσμηση.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κελύφη και τα κεφάλια με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, σιγοβράζετε για 10 λεπτά και σουρώνετε για να πάρετε ζωμό.

2. Βράσιμο μακαρονιών:

Σε αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε.

3. Προετοιμασία σάλτσας:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και το μπούκοβο (αν χρησιμοποιείτε).

Ρίχνετε το ζωμό γαρίδας που ετοιμάσατε και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.

4. Μαγείρεμα γαρίδων:

Προσθέτετε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.

5. Συνδυασμός:

Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά.

Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά.

6. Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


Καλή όρεξη!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια