Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο με κανέλα!

Περιγραφή φωτογραφίας

   


Υλικά:


• 1 λίτρο γάλα πλήρες

• 100 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

• 150 γρ. ζάχαρη

• 1 βανιλίνη

• 1 πρέζα αλάτι

• 1-2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

• Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά, για άρωμα)


Εκτέλεση:


 1. Βράσιμο του ρυζιού: Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό και το βράζουμε σε λίγο νερό (περίπου 1/2 κούπα) για 5-7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει ελαφρώς.

 2. Προσθήκη του γάλακτος: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

 3. Προσθήκη ζάχαρης και αρωμάτων: Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την πρέζα αλάτι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει κρεμώδες.

 4. Τελική υφή: Αν θέλουμε το ρυζόγαλο πιο πηχτό, συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμα. Αν θέλουμε πιο ρευστή υφή, το αφαιρούμε λίγο νωρίτερα από τη φωτιά.

 5. Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα και ξύσμα λεμονιού, αν το επιθυμούμε.

 6. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!


 Το ρυζόγαλο με κανέλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, ζεστό κρύο, που συνδυάζει την απαλότητα του γάλακτος με το άρωμα της κανέλας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια