Advertisement

Main Ad

Συνταγή για απίστευτο γιουβέτσι με μοσχάρι

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Συνταγή για Γιουβέτσι με Μοσχάρι


Υλικά


1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπάλα ή ελιά), κομμένο σε μερίδες

2 φλιτζάνια κριθαράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ (σε κονσέρβα ή φρέσκια τριμμένη)

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

1-1,5 λίτρο ζωμό βοδινού ή νερό (προσθέστε όσο χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος)

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 2 φύλλα δάφνης

Τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


1. Σοτάρισμα του κρέατος: Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.

2. Σοτάρισμα λαχανικών: Στο ίδιο λάδι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

3. Μαγείρεμα σάλτσας: Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα ή τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

4. Προσθήκη κρασιού και κρέατος: Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε με το κρασί. Αφήστε το να εξατμιστεί και να δώσει άρωμα στη σάλτσα.

5. Βρασμός: Προσθέστε αρκετό ζωμό ή νερό ώστε να καλύπτει το κρέας. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

6. Ψήσιμο με κριθαράκι: Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέστε το κριθαράκι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε ζεστό ζωμό ή νερό, αν χρειάζεται, ώστε το κριθαράκι να έχει αρκετό υγρό να απορροφήσει.

7. Ψήσιμο στον φούρνο: Ψήστε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει το κριθαράκι, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τη σάλτσα.

8. Σερβίρισμα: Αφήστε το γιουβέτσι να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.


Καλή όρεξη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια