Advertisement

Main Ad

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:


Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα (περίπου 3-4 κιλά)

100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Αλάτι και πιπέρι

Χυμό από 2 πορτοκάλια


Για τη γέμιση:

300 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

100 γρ. κουκουνάρι

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα και στραγγισμένο)

50 ml κονιάκ

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μπαχάρι

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση


1. Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το κονιάκ, τα κάστανα, το κουκουνάρι, το ψωμί, την κανέλα και το μπαχάρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει.

2. Γεμίστε τη γαλοπούλα: Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και γεμίζετε την κοιλότητα με το μείγμα. Ράβετε ή κλείνετε με οδοντογλυφίδες.

3. Ψήσιμο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το βούτυρο, περιχύνετε με χυμό πορτοκαλιού και ψήνετε σε ταψί σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

4. Αφήνετε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια