
Υλικά (για 4 μερίδες): • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 8 φύλλα) • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή κατεψυγμένο, καλά στραγγισμένο) • 1 αυγό • 1/4 φλιτζάνι γάλα • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Προετοίμασε τα υλικά: Αν χρησιμοποιείς φρέσκο σπανάκι, πλύνε το καλά και κόψε το. Εάν είναι κατεψυγμένο, σιγουρέψου ότι το έχεις αποψύξει και στραγγίξει καλά. 2. Σοτάρισε το σπανάκι: Σε ένα τηγάνι, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το σπανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Αφαίρεσέ το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει. 3. Ανακάτεψε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το σπανάκι με τη φέτα, το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 4. Φτιάξε την πίτα: Άπλωσε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και βούτηξέ το ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. Συνεχίζεις έτσι για 3-4 φύλλα. Ρίξε τη γέμιση και στρώσε την ομοιόμορφα. Κλείσε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. 5. Ψήσιμο: Ψήσε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αυτή η πίτα είναι έτοιμη σε λίγο χρόνο και ιδανική για ένα γευστικό και ελαφρύ γεύμα!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια