Advertisement

Main Ad

Συνταγή: Πένες με σάλτσα φέτας και λιαστές ντομάτες

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 μερίδες):


500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

200 γρ. φέτα

100 γρ. λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι για πιο ελαφριά εκδοχή)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για λίγη ένταση)

Μαύρο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


1. Βράσιμο ζυμαρικών

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος πριν τα στραγγίξετε.

2. Ετοιμασία σάλτσας

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του (1-2 λεπτά). Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.

3. Προσθήκη φέτας

Θρυμματίστε τη φέτα στο τηγάνι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι). Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

4. Καρύκευμα

Ρίξτε τη ρίγανη, το μπούκοβο (αν θέλετε) και πιπέρι. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι μόνο αν χρειάζεται (η φέτα είναι ήδη αλμυρή).

5. Ανακάτεμα με τα ζυμαρικά

Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.

6. Σερβίρισμα

Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.


Καλή όρεξη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια