Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη ψαρόσουπα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος, σκορπίνα, λυθρίνι ή μιξ από διάφορα ψάρια)
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 ντομάτα (προαιρετικά)
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1.5 λίτρο νερό (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλεις τη σούπα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία ψαριού:

    • Καθάρισε καλά τα ψάρια (αφαίρεσε λέπια, εντόσθια και κεφάλια αν χρειάζεται).
    • Ξέπλυνέ τα με άφθονο νερό.
  2. Βράσιμο ψαριού:

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλε το νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα ψάρια, λίγο αλάτι και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Βράσε τα ψάρια για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
    • Στράγγισε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα και κράτησε το ζωμό. Άφησε τα ψάρια να κρυώσουν λίγο και καθάρισε τα κόκαλα. Κράτησε τη σάρκα τους.
  3. Προετοιμασία λαχανικών:

    • Καθάρισε και κόψε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
    • Αν χρησιμοποιείς ντομάτα, ψιλόκοψέ την ή τρίψε τη στον τρίφτη.
  4. Μαγείρεμα σούπας:

    • Ρίξε τα λαχανικά και το σέλινο στον ζωμό που κράτησες. Πρόσθεσε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
    • Βράσε τα λαχανικά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  5. Ολοκλήρωση:

    • Βγάλ’ τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και λιώσ’ τα με ένα πιρούνι ή με το μούλτι (προαιρετικά, αν θέλεις πιο πηχτή τη σούπα).
    • Ξαναρίξε τα λιωμένα λαχανικά στον ζωμό και πρόσθεσε τη σάρκα του ψαριού. Ανακάτεψε καλά.
  6. Τελικές πινελιές:

    • Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε.
  7. Σερβίρισμα:

    • Σέρβιρε ζεστή με φρέσκο ψωμί και λίγη φρεσκοτριμμένη πιπεριά αν θέλεις.

Καλή όρεξη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια