
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος, σκορπίνα, λυθρίνι ή μιξ από διάφορα ψάρια)
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- Αλάτι και πιπέρι
- 1.5 λίτρο νερό (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλεις τη σούπα)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία ψαριού:
- Καθάρισε καλά τα ψάρια (αφαίρεσε λέπια, εντόσθια και κεφάλια αν χρειάζεται).
- Ξέπλυνέ τα με άφθονο νερό.
Βράσιμο ψαριού:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλε το νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα ψάρια, λίγο αλάτι και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βράσε τα ψάρια για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
- Στράγγισε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα και κράτησε το ζωμό. Άφησε τα ψάρια να κρυώσουν λίγο και καθάρισε τα κόκαλα. Κράτησε τη σάρκα τους.
Προετοιμασία λαχανικών:
- Καθάρισε και κόψε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
- Αν χρησιμοποιείς ντομάτα, ψιλόκοψέ την ή τρίψε τη στον τρίφτη.
Μαγείρεμα σούπας:
- Ρίξε τα λαχανικά και το σέλινο στον ζωμό που κράτησες. Πρόσθεσε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
- Βράσε τα λαχανικά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ολοκλήρωση:
- Βγάλ’ τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και λιώσ’ τα με ένα πιρούνι ή με το μούλτι (προαιρετικά, αν θέλεις πιο πηχτή τη σούπα).
- Ξαναρίξε τα λιωμένα λαχανικά στον ζωμό και πρόσθεσε τη σάρκα του ψαριού. Ανακάτεψε καλά.
Τελικές πινελιές:
- Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε.
Σερβίρισμα:
- Σέρβιρε ζεστή με φρέσκο ψωμί και λίγη φρεσκοτριμμένη πιπεριά αν θέλεις.
Καλή όρεξη!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια