Advertisement

Main Ad

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πατάτες στο φούρνο!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 κιλό κοτόπουλο (μπούτια ή φτερούγες)
  • 1 κιλό πατάτες (κομμένες σε κυδωνάτες)
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία υλικών:

    • Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε κυδωνάτες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί.
    • Πλένεις καλά το κοτόπουλο και το βάζεις μαζί με τις πατάτες.
  2. Προετοιμασία σάλτσας:

    • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Συναρμολόγηση:

    • Περιχύνεις το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη σάλτσα.
    • Προσθέτεις το νερό στο ταψί και ανακατεύεις ελαφρά τις πατάτες για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα.
  4. Ψήσιμο:

    • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.
    • Ψήνεις για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό και οι πατάτες μαλακές.
  5. Σερβίρισμα:

    • Σέρβιρε το κοτόπουλο με τις πατάτες ζεστό, συνοδεύοντάς το με χωριάτικη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια