
Υλικά (για 2 άτομα): • 4 αυγά • 1 μικρό κολοκυθάκι (τριμμένο) • 1 μικρή πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη, ψιλοκομμένη) • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) • 4-5 ντοματίνια (κομμένα στη μέση) • 2 κ.σ. γάλα (προαιρετικά) • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 50 γρ. τριμμένο τυρί (όπως φέτα ή γραβιέρα, προαιρετικά) • Αλάτι & πιπέρι • Μια πρέζα ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι Εκτέλεση: 1. Ετοίμασε τα λαχανικά: Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ρίξε την πιπεριά και το κολοκυθάκι και μαγείρεψέ τα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και μαγείρεψε για άλλο 1 λεπτό. 2. Ετοίμασε το μίγμα των αυγών: Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με το γάλα (αν χρησιμοποιείς). Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. 3. Ρίξε τα αυγά στο τηγάνι: Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια και ρίξε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα λαχανικά. Αν θέλεις, πασπάλισε το τριμμένο τυρί από πάνω. 4. Ψήσε την ομελέτα: Άφησέ τη να ψηθεί για 5-7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η βάση. Μπορείς να τη γυρίσεις προσεκτικά με μια σπάτουλα ή να τη βάλεις κάτω από το γκριλ του φούρνου για 1-2 λεπτά ώστε να ψηθεί και από πάνω. 5. Σέρβιρε: Κόψε την ομελέτα σε κομμάτια και σέρβιρέ την ζεστή με μια φέτα ψωμί ή σαλάτα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια