
Υλικά (για 4 μερίδες): • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο) • 1 φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι) • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 λίτρο νερό (ή ζωμό λαχανικών) • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά προτίμηση) • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για να ισχυροποιηθεί η γεύση) • Χυμός από 1 λεμόνι • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Προετοίμασε το σπανάκι: Αν χρησιμοποιείς φρέσκο σπανάκι, πλύνε το καλά και κόψε το. Αν είναι κατεψυγμένο, άφησέ το να αποψυχθεί και στραγγίξτο καλά. 2. Σοτάρισε τα λαχανικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. 3. Πρόσθεσε το σπανάκι: Πρόσθεσε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να μαραθεί (αν είναι φρέσκο). Αν είναι κατεψυγμένο, απλά ανακάτεψε καλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 4. Πρόσθεσε το ρύζι και το νερό: Ρίξε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το νερό (ή τον ζωμό λαχανικών) και άφησέ το να βράσει. 5. Μαγείρεμα: Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό. 6. Διορθώστε τη γεύση: Ρίξε αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις, λίγο ζάχαρη για να ενισχύσεις τη γεύση. Τέλος, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε. 7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό, και γαρνίστε με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο αν επιθυμείτε. Το σπανακόρυζο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια