
Παρακάτω είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για κλασικό κέικ βανίλιας.
Υλικά
• 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
• 120 ml γάλα
Εκτέλεση
1. Προθέρμανση φούρνου:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
2. Χτύπημα βουτύρου και ζάχαρης:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα και να ασπρίσει.
3. Προσθήκη αυγών και βανίλιας:
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
• Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
4. Προσθήκη στερεών υλικών:
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ.
• Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά, χωρίς να το παρακάνουμε.
5. Ψήσιμο:
• Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
6. Ξεκούραση:
• Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια