Advertisement

Main Ad

Συνταγή για παραδιοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 4 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. τσίπουρο (ή κονιάκ)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • Τριμμένα καρύδια
  • Κανέλα

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία της ζύμης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το τσίπουρο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύεις καλά.
  3. Σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρεις μια ελαστική και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Σκεπάζεις τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Πλάσιμο και τηγάνισμα

  1. Ανοίγεις τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 2 χιλιοστά πάχος) με πλάστη ή μηχανή για φύλλο.
  2. Κόβεις τη ζύμη σε λωρίδες μήκους περίπου 20 εκ. και πλάτους 5-7 εκ.
  3. Ζεσταίνεις άφθονο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα.
  4. Βυθίζεις τις λωρίδες ζύμης στο καυτό λάδι και, με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, τις τυλίγεις σε ρολά ή τις αφήνεις να σχηματίσουν δίπλες κατά τηγάνισμα.
  5. Τηγανίζεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί.

3. Προετοιμασία του σιροπιού

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζεις το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.
  2. Αφαιρείς την κανέλα και τη φλούδα.

4. Σιρόπιασμα και γαρνίρισμα

  1. Βουτάς τις δίπλες ζεστές στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Τις τοποθετείς σε πιατέλα και πασπαλίζεις με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

Σερβίρισμα

Σέρβιρε τις δίπλες σε θερμοκρασία δωματίου και απόλαυσε αυτό το τραγανό και γλυκό παραδοσιακό επιδόρπιο!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια