
Υλικά (για 4 άτομα): Για το κοτόπουλο: • 4 φιλέτα κοτόπουλο • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά βούτυρο • 200 γρ. μανιτάρια (λευκά ή portobello), κομμένα σε φέτες • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη • 100 ml λευκό κρασί • 200 ml κρέμα γάλακτος • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα • Αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ή ρίγανη Για τον πουρέ: • 4 μεγάλες πατάτες • 50 γρ. βούτυρο • 100 ml γάλα (ζεστό) • Αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών: 1. Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε τα φιλέτα κοτόπουλο και σόταρέ τα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε τα από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη. 2. Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν. 3. Ρίξε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. 4. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 5. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ανακάτεψε καλά. 6. Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πουρές πατάτας: 1. Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε κομμάτια. Βράσε τις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά). 2. Σούρωσέ τες και λιώσε τις με το εργαλείο για πουρέ. 3. Πρόσθεσε το βούτυρο και το ζεστό γάλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείος πουρές. Πρόσθεσε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Σερβίρισμα Βάλε μια στρώση πουρέ στο πιάτο, πρόσθεσε το κοτόπουλο από πάνω και περίχυσε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδέψτε με μια σαλάτα ή ψητά λαχανικά! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια