
Υλικά (για 2 μερίδες):
• 4 αυγά
• 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
• 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζάνι γάλα (προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή)
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία της ομελέτας:
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα (αν το χρησιμοποιείς), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
2. Σοτάρισμα του σπανακιού και κρεμμυδιού:
Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
3. Προσθήκη αυγών:
Ρίξε το μείγμα των αυγών πάνω από το σπανάκι και το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανάλογα με την προτίμησή σου, άφησέ την να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά, στη συνέχεια πρόσθεσε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από την ομελέτα.
4. Μαγείρεμα της ομελέτας:
Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η κάτω πλευρά και η φέτα να λιώσει ελαφρά. Μπορείς να τη διπλώσεις στη μέση και να τη σερβίρεις ζεστή.
Αυτή η ομελέτα είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση, ιδανική για ένα θρεπτικό γεύμα!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια