Advertisement

Main Ad

Συνταγή για ομελέτα με σπανάκι και φέτα!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 2 μερίδες): • 4 αυγά • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο • 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 1/4 φλιτζάνι γάλα (προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή) • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Προετοιμασία της ομελέτας: Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα (αν το χρησιμοποιείς), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 2. Σοτάρισμα του σπανακιού και κρεμμυδιού: Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. 3. Προσθήκη αυγών: Ρίξε το μείγμα των αυγών πάνω από το σπανάκι και το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανάλογα με την προτίμησή σου, άφησέ την να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά, στη συνέχεια πρόσθεσε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από την ομελέτα. 4. Μαγείρεμα της ομελέτας: Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η κάτω πλευρά και η φέτα να λιώσει ελαφρά. Μπορείς να τη διπλώσεις στη μέση και να τη σερβίρεις ζεστή. Αυτή η ομελέτα είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση, ιδανική για ένα θρεπτικό γεύμα!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια