Advertisement

Main Ad

Πώς να φτιάξεις την τέλεια ζύμη για πίτσα

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Για να φτιάξεις την τέλεια ζύμη για πίτσα, χρειάζεσαι λίγα υλικά και χρόνο για να φουσκώσει σωστά. Αυτή η συνταγή θα σου δώσει μια ζύμη ελαφριά και τραγανή, ιδανική για σπιτική πίτσα!


Υλικά


500 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί (ή αλεύρι τύπου 00 για πίτσα, αν το βρεις)

300 ml χλιαρό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

7 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά


Εκτέλεση


1. Ενεργοποίηση της μαγιάς: Σε ένα μπολ, βάλε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακάτεψε ελαφρά και άφησε το μείγμα να σταθεί για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει στην επιφάνεια. Αυτό δείχνει ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.

2. Ανακάτεμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίξε το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο.

3. Ζύμωμα: Αν χρησιμοποιείς μίξερ με γάντζο ζυμώματος, ζύμωσε σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αν ζυμώσεις με τα χέρια, δούλεψε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και να μην κολλάει.

4. Φούσκωμα: Βάλε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, κάλυψέ την με μια πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

5. Άνοιγμα ζύμης: Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη βγάζεις και τη χωρίζεις σε μπάλες (αν θέλεις μικρότερες πίτσες). Άφησε τις μπάλες να σταθούν για 10 λεπτά και μετά άνοιξέ τις με τα χέρια ή με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

6. Προσθήκη υλικών και ψήσιμο: Πρόσθεσε σάλτσα ντομάτας, τυρί και ό,τι άλλο υλικό προτιμάς στην πίτσα σου. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.


Αυτή η ζύμη θα σου δώσει μια πίτσα με τραγανή και αφράτη βάση, ιδανική για να τη γεμίσεις με τα αγαπημένα σου υλικά. Καλή επιτυχία!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια