Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ραβανί

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά για το Ραβανί:


1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γιαούρτι

4 αυγά

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

1 βανιλίνη


Υλικά για το Σιρόπι:


2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1 φέτα λεμόνι


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία Σιροπιού:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τη φέτα λεμονιού.

Ζέστανε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βράσε το για 5 λεπτά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.

2. Προετοιμασία Μείγματος:

Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (χρησιμοποίησε μίξερ για καλύτερο αποτέλεσμα).

Πρόσθεσε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακάτεψε καλά.

Στη συνέχεια, ρίξε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Ψήσιμο:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

Λάδωσε και αλεύρωσε ένα ταψί (διαστάσεις περίπου 30x20 εκ.).

Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα.

Ψήσε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.

4. Σιρόπιασμα:

Μόλις βγάλεις το ραβανί από τον φούρνο, κόψε το σε κομμάτια.

Ρίξε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά πάνω στο ζεστό ραβανί με μια κουτάλα.

Άφησέ το να απορροφήσει το σιρόπι για 1-2 ώρες.

5. Σερβίρισμα:

Γαρνίρισε με τριμμένο καρύδι, καρύδα ή λίγο ξύσμα λεμονιού.


Συμβουλές:


Αν θέλεις πιο αφράτο ραβανί, χτύπα τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.

Μη ρίξεις όλο το σιρόπι απότομα, για να μην γίνει πολύ υγρό.

Χρησιμοποίησε γνήσιο γιαούρτι για πλούσια γεύση.

Αν το προτιμάς πιο αρωματικό, πρόσθεσε λίγη μαστίχα Χίου ή λικέρ στο μείγμα.


Καλή επιτυχία!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια