
Υλικά (για 8 μπάρες): • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη) • 1/3 φλιτζάνι μέλι • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας • 1/4 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα ή καρύδια), ψιλοκομμένους • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Ζέστανε το φυστικοβούτυρο και το μέλι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ζέστανε το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 2. Ανακάτεψε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε τις νιφάδες βρώμης, τη σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς και (αν θέλεις) τη βανίλια. Ρίξε το ζεστό μείγμα φυστικοβούτυρου και μέλιου και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. 3. Σχημάτισε τις μπάρες: Άπλωσε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πίεσε καλά με ένα κουτάλι ή τα χέρια σου ώστε να γίνει επίπεδο και συμπαγές. 4. Πάγωσε: Βάλ’ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει. 5. Κόψε σε μπάρες: Βγάλε από το ταψί και κόψε το μείγμα σε οκτώ μπάρες. Αποθήκευσε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα. Είναι ιδανικές για πρωινό ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια