
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (της αρεσκείας σου)
- 4 ντομάτες ώριμες (ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος βασιλικός (ή ξερός αν δεν έχεις φρέσκο)
- Παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράσιμο μακαρονιών:
- Βάλε νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε λίγο αλάτι και βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα, αλλά κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
Σάλτσα ντομάτας:
- Ξεφλούδισε τις ντομάτες (αν χρησιμοποιείς φρέσκες) και ψιλόκοψέ τις.
- Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, αλλά μην το αφήσεις να καεί.
- Πρόσθεσε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αλατοπιπέρωσε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Τελικό ανακάτεμα:
- Ρίξε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και πρόσθεσε λίγο από το νερό του βρασίματος αν χρειάζεται για να γίνει πιο ζουμερή η σάλτσα. Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε τον βασιλικό (ψιλοκομμένο αν είναι φρέσκος) και ανακάτεψε ξανά.
Σερβίρισμα:
- Σέρβιρε ζεστό, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα αν θέλεις.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια