Advertisement

Main Ad

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια (της αρεσκείας σου)
  • 4 ντομάτες ώριμες (ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός (ή ξερός αν δεν έχεις φρέσκο)
  • Παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο μακαρονιών:

    • Βάλε νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε λίγο αλάτι και βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα, αλλά κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
  2. Σάλτσα ντομάτας:

    • Ξεφλούδισε τις ντομάτες (αν χρησιμοποιείς φρέσκες) και ψιλόκοψέ τις.
    • Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, αλλά μην το αφήσεις να καεί.
    • Πρόσθεσε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αλατοπιπέρωσε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  3. Τελικό ανακάτεμα:

    • Ρίξε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και πρόσθεσε λίγο από το νερό του βρασίματος αν χρειάζεται για να γίνει πιο ζουμερή η σάλτσα. Ανακάτεψε καλά.
    • Ρίξε τον βασιλικό (ψιλοκομμένο αν είναι φρέσκος) και ανακάτεψε ξανά.
  4. Σερβίρισμα:

    • Σέρβιρε ζεστό, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα αν θέλεις.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια