Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τέλεια κοτόσουπα!

Περιγραφή φωτογραφίας


Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα την φτιάξουμε .


Υλικά


1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι ή χυλοπίτες (προαιρετικά)

1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

4-5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κοτόπουλου

Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με το νερό ή τον ζωμό. Βράστε το για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια για πιο καθαρή σούπα.

2. Προσθήκη λαχανικών: Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το κολοκυθάκι. Βράστε για ακόμα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3. Προσθήκη ρυζιού ή χυλοπίτες: Αν θέλετε να βάλετε ρύζι ή χυλοπίτες, προσθέστε τα στη σούπα και βράστε για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν.

4. Αρωματικά και τελειώματα: Στύψτε το λεμόνι και προσθέστε το ξύσμα του. Ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση.

5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε την κοτόσουπα ζεστή, με φρέσκο ψωμί. Αν θέλετε, προσθέστε έξτρα λεμόνι.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια