
Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα την φτιάξουμε .
Υλικά
• 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
• 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
• 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
• 1/2 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι ρύζι ή χυλοπίτες (προαιρετικά)
• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
• Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
• 4-5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κοτόπουλου
• Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με το νερό ή τον ζωμό. Βράστε το για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια για πιο καθαρή σούπα.
2. Προσθήκη λαχανικών: Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το κολοκυθάκι. Βράστε για ακόμα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Προσθήκη ρυζιού ή χυλοπίτες: Αν θέλετε να βάλετε ρύζι ή χυλοπίτες, προσθέστε τα στη σούπα και βράστε για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν.
4. Αρωματικά και τελειώματα: Στύψτε το λεμόνι και προσθέστε το ξύσμα του. Ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση.
5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε την κοτόσουπα ζεστή, με φρέσκο ψωμί. Αν θέλετε, προσθέστε έξτρα λεμόνι.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια