

Υλικά
• 400 γρ. σπαγγέτι
• 150 γρ. γκουαντσιάλε ή πανσέτα (εναλλακτικά, μπέικον), κομμένο σε κύβους
• 3 μεγάλα αυγά
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο (ή μίγμα των δύο)
• Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Αλάτι (για το βράσιμο των ζυμαρικών)
Εκτέλεση
1. Βράσε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, πρόσθεσε τα σπαγγέτι και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
2. Μαγείρεψε το γκουαντσιάλε: Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το γκουαντσιάλε. Σοτάρισε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει τα λιπαρά του. Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Ετοίμασε το μείγμα αυγών και τυριού: Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε το τριμμένο τυρί. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Συνδύασε τα υλικά: Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στράγγισέ τα, κρατώντας περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε και ανακάτεψε καλά. Άφησέ τα για λίγο να κρυώσουν ελαφρώς, ώστε να μην ψηθούν τα αυγά αμέσως.
5. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών: Ρίξε το μείγμα των αυγών στα ζυμαρικά και ανακάτεψε γρήγορα. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχεις κρατήσει, ώστε να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
6. Σερβίρισμα: Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον τυρί αν θέλεις. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε την αυθεντική καρμπονάρα σου!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια