Advertisement

Main Ad

Συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 άτομα):

• 6 μεγάλες ντομάτες • 6 πράσινες πιπεριές • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (για τη γέμιση) • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη • Πατάτες κομμένες σε κυβάκια (προαιρετικά, για το ταψί) Εκτέλεση 1. Ετοιμασία λαχανικών: • Κόψε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές (κρατώντας τα σαν καπάκια). • Άδειασε τις ντομάτες με ένα κουτάλι, κρατώντας τη σάρκα σε ένα μπολ. Άδειασε και τις πιπεριές. 2. Προετοιμασία γέμισης: • Στο μπολ με τη σάρκα ντομάτας, πρόσθεσε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις τριμμένες ντομάτες, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. 3. Γέμισε τα λαχανικά: • Γέμισε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 3/4 (για να φουσκώσει το ρύζι). Σκέπασε με τα καπάκια τους. 4. Τακτοποίησε στο ταψί: • Τοποθέτησε τα γεμιστά στο ταψί. Αν θέλεις, γέμισε τα κενά με κυβάκια πατάτας. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και ζάχαρη. 5. Ψήσιμο: • Ρίξε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο ταψί. Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 180°C για 1 ώρα. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρισμα: Σέρβιρε τα γεμιστά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο ψωμί και φέτα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια