Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τέλειες τηγανιτές πατάτες!

Περιγραφή φωτογραφίας



Συνταγή για Τέλειες Τηγανητές Πατάτες


Οι τραγανές και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό! Ακολουθεί η συνταγή και τα καλύτερα tips για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.


Υλικά (για 4 άτομα):


1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση κίτρινες ή κόκκινες ποικιλίες, π.χ. Agria ή Russet)

1 λίτρο ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Αλάτι (κατά προτίμηση λεπτό)

Προαιρετικά: ρίγανη, πάπρικα, τυρί τριμμένο


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία πατατών:

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις ξεφλουδίζετε (ή αφήνετε τη φλούδα αν θέλετε πιο rustik γεύση).

Κόβετε τις πατάτες σε ομοιόμορφες λωρίδες ή στικς. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 1 εκατοστό για κλασικό αποτέλεσμα.

2. Μούλιασμα:

Βυθίστε τις κομμένες πατάτες σε μπολ με κρύο νερό για 30-60 λεπτά. Αυτό αφαιρεί το επιπλέον άμυλο και βοηθάει να γίνουν πιο τραγανές.

Στραγγίστε και στεγνώστε τις πατάτες πολύ καλά με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Η υγρασία προκαλεί πιτσίλισμα στο τηγάνισμα.

3. Προτηγάνισμα:

Ζεστάνετε το λάδι σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι στους 140-150°C (μέτρια θερμοκρασία).

Τηγανίστε τις πατάτες σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Βγάλτε τις και αφήστε τις να στραγγίσουν σε σχάρα ή χαρτί κουζίνας.

4. Δεύτερο τηγάνισμα (για τραγανή υφή):

Ανεβάστε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 180°C (υψηλή θερμοκρασία).

Ξανατηγανίστε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.

5. Αλατοπασπάλισμα:

Μεταφέρετε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και πασπαλίστε τις αμέσως με αλάτι. Προσθέστε μυρωδικά ή τυρί αν θέλετε.


Tips για τέλειες τηγανητές πατάτες:


1. Επιλογή πατάτας: Οι ποικιλίες με χαμηλή υγρασία και υψηλό άμυλο είναι οι καλύτερες (π.χ. Agria, Russet).

2. Διπλό τηγάνισμα: Το πρώτο τηγάνισμα μαλακώνει την πατάτα, ενώ το δεύτερο την κάνει τραγανή.

3. Θερμοκρασία λαδιού: Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο για ακρίβεια. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι να καίγεται.

4. Λάδι: Το ηλιέλαιο ή το φιστικέλαιο είναι ιδανικά γιατί δεν έχουν έντονη γεύση. Αλλάξτε λάδι συχνά για καθαρή γεύση.

5. Στραγγιστήρι αντί για χαρτί κουζίνας: Η τοποθέτηση σε σχάρα διατηρεί τις πατάτες πιο τραγανές.

6. Φρέσκο αλάτι: Αλατίστε ενώ είναι ζεστές, για να κολλήσει καλύτερα το αλάτι.


Εναλλακτικές γεύσεις:


Με μυρωδικά: Πασπαλίστε με ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο.

Με τυρί: Προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα.

Πικάντικες: Ρίξτε καπνιστή πάπρικα ή σκόνη τσίλι.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια