Advertisement

Main Ad

Παπουτσάκια μελιτζάνες με κιμά και μπεσαμέλ!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για 6 μερίδες):

Για τις μελιτζάνες:

6 μεγάλες μελιτζάνες (μακρόστενες)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Για τον κιμά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

400 γρ. ντομάτες τριμμένες (ή 1 κονσέρβα ντοματάκι)

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία των μελιτζανών:

Πλένεις τις μελιτζάνες και τις κόβεις κατά μήκος στη μέση.

Με ένα κουτάλι, αφαιρείς λίγη από τη σάρκα, δημιουργώντας ένα "βαρκάκι".

Αλατίζεις τις μελιτζάνες και τις αφήνεις για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Ξεπλένεις και τις στεγνώνεις καλά.

Τηγανίζεις τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί.

2. Προετοιμασία του κιμά:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις τον κιμά και τον σοτάρεις μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Ρίχνεις τον πελτέ, ανακατεύεις και σβήνεις με το κρασί.

Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζεις για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3. Προετοιμασία μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.

Ρίχνεις το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με σύρμα για να μην σβολιάσει.

Όταν η μπεσαμέλ δέσει, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα αυγά, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

4. Συναρμολόγηση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.

Τοποθετείς τις τηγανισμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί.

Γεμίζεις κάθε μελιτζάνα με κιμά και απλώνεις από πάνω 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ.

5. Ψήσιμο:

Ψήνεις στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

6. Σερβίρισμα:

Σέρβιρε τα παπουτσάκια ζεστά με μια φρέσκια σαλάτα ή ψωμί.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια