Advertisement

Main Ad

Συνταγή για στιφάδο με αγριογούρουνο!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

  • 1 κιλό κρέας αγριογούρουνου (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 3 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 6-8 μπαχάρια
  • 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί (προαιρετικά, για να μαλακώσει το κρέας)
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά, για να ισχυροποιήσεις τη γεύση)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντομάτες κονκασέ

Εκτέλεση:

1. Μαρινάρισμα του κρέατος (προαιρετικά):

  1. Αν έχεις τον χρόνο, μαρινάρισε το κρέας για 6-12 ώρες ή όλο το βράδυ σε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, μερικές σκελίδες σκόρδο, φύλλα δάφνης και λίγο ξίδι ή κρασί. Η μαρινάδα βοηθά να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει γεύσεις.

2. Μαγείρεμα του στιφάδου:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτεις το κρέας και το σοτάρεις για 7-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας και τον ανακατεύεις καλά για 1-2 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσει τη γεύση του.
  4. Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτεις τις ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ), το καρότο, τα μπαχαρικά (κανέλα, δάφνη, μπαχάρι), το ζωμό ή νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (αν τη χρησιμοποιείς).
  6. Αφήνεις το στιφάδο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,5 - 2 ώρες (ή περισσότερο αν θέλεις πιο τρυφερό το κρέας), μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει.
  7. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αν η σάλτσα στεγνώνει πολύ.

3. Σερβίρισμα:

Το στιφάδο με αγριογούρουνο είναι υπέροχο με πουρέ πατάτας, μακαρόνια ή ρύζι, αλλά ταιριάζει και με ψητό ψωμί για να βουτάς στη σάλτσα του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια