Advertisement

Main Ad

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια! Απίστευτα!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια με Μπαχαρικά


Μια παραδοσιακή συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με άρωμα κανέλας, γαρίφαλου και πορτοκαλιού, που θα γεμίσουν το σπίτι σας με γιορτινή ζεστασιά!


Υλικά (για περίπου 40-50 κουλουράκια):


200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο (τριμμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)


Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

Ζάχαρη άχνη

Χρωματιστή ζάχαρη ή γλάσο


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζύμης:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίστε το χτύπημα.

Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το σταδιακά στο μείγμα. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2. Πλάσιμο κουλουριών:

Πλάστε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα: πλεξούδες, σπιράλ ή μπαστουνάκια.

Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα.

3. Ψήσιμο:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Ψήστε τα κουλουράκια για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.

4. Διακόσμηση:

Αφού κρυώσουν, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τα διακοσμήσετε με γλάσο.


Για το γλάσο (προαιρετικά):


Υλικά: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1-2 κουταλιές νερό.

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν παχύρρευστο μείγμα και απλώστε το στα κουλουράκια.


Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια