Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Βελουτέ Σούπα Λαχανικών

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για 4 μερίδες): • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό με κύβο ζωμού) • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά για πιο κρεμώδη υφή) • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Σοτάρισε τα λαχανικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 2. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα λαχανικά: Πρόσθεσε τα καρότα, το κολοκυθάκι και την πατάτα στην κατσαρόλα. Σοτάρισε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 3. Πρόσθεσε τον ζωμό: Ρίξε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι ή δεντρολίβανο). Αφήστε να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά. Σιγοβράσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 4. Ανακάτεψε για βελουτέ υφή: Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε μπλέντερ χειρός ή κανονικό μπλέντερ για να τα λιώσεις και να δημιουργήσεις μια βελούδινη υφή. Αν θέλεις να είναι ακόμα πιο κρεμώδης, πρόσθεσε κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά. 5. Διορθώστε τη γεύση: Δοκίμασε τη σούπα και πρόσθεσε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. 6. Σερβίρισμα: Σερβίρεις τη σούπα ζεστή, και αν θέλεις, μπορείς να την γαρνίρεις με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρυγανισμένο ψωμί. Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ελαφριά, κρεμώδης και ιδανική για ένα ζεστό, θρεπτικό γεύμα!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια