Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Λαχανοντολμάδες με Αυγολέμονο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά


1 μεγάλο λάχανο

500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

3-4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών


Για το αυγολέμονο


2 αυγά

Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Ζωμό από το φαγητό


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία λάχανου: Κόψτε το κοτσάνι του λάχανου και αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα. Βάλτε το λάχανο σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φύλλα ένα-ένα όταν μαλακώσουν και στραγγίξτε τα. Αν χρειάζεται, επαναλάβετε για να βγάλετε όλα τα μεγάλα φύλλα.

2. Ετοιμασία γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

3. Γέμισμα και τύλιγμα λαχανοντολμάδων: Πάρτε ένα φύλλο λάχανου και τοποθετήστε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του. Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίξτε το σε ρολό. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και το μείγμα.

4. Τοποθέτηση στην κατσαρόλα: Στρώστε τη βάση της κατσαρόλας με μερικά φύλλα λάχανου (για να μην κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες). Τοποθετήστε τους λαχανοντολμάδες σε στρώσεις, το ένα κοντά στο άλλο.

5. Μαγείρεμα: Προσθέστε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν οι λαχανοντολμάδες. Τοποθετήστε ένα πιάτο ανάποδα πάνω τους για να μη μετακινηθούν κατά το μαγείρεμα. Σιγοβράστε για περίπου 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και να μαγειρευτεί το ρύζι.

6. Ετοιμασία αυγολέμονου: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού. Ρίξτε σιγά-σιγά λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγολέμονο.

7. Προσθήκη αυγολέμονου: Ρίξτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τους λαχανοντολμάδες και ανακινήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να απλωθεί η σάλτσα.

8. Σερβίρισμα: Αφήστε τους λαχανοντολμάδες να σταθούν για λίγα λεπτά και σερβίρετε ζεστούς με έξτρα λεμόνι, αν επιθυμείτε.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια