
Ακολουθεί μια κλασική ελληνική συνταγή για πατατοσαλάτα:
Υλικά:
• 4-5 μέτριες πατάτες
• 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
• 1 αγγουράκι (κομμένο σε λεπτές φέτες ή κύβους)
• 1 πιπεριά πράσινη (σε λεπτές φέτες)
• 10-12 ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
• 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
• 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• Χυμός από 1 λεμόνι (ή 2 κουταλιές της σούπας ξύδι)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα πιρούνι. Μην τις παραβράσετε για να μη διαλυθούν.
2. Καθαρίζετε και κόβετε: Αφού κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια ή φέτες.
3. Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε το κρεμμύδι, το αγγουράκι και την πιπεριά. Ξεπλένετε την κάπαρη αν τη χρησιμοποιήσετε.
4. Συνδυάζετε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τις πατάτες, τα λαχανικά, τις ελιές, την κάπαρη και τον μαϊντανό.
5. Προετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού (ή ξύδι), το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα.
6. Ανακατεύετε προσεκτικά: Με μια σπάτουλα, ανακατεύετε τα υλικά ώστε να πάει παντού η σάλτσα χωρίς να διαλυθούν οι πατάτες.
7. Σερβίρετε: Η πατατοσαλάτα είναι ιδανική ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια