Advertisement

Main Ad

Συνταγή για πατατοσαλάτα κλασική ελληνική!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Ακολουθεί μια κλασική ελληνική συνταγή για πατατοσαλάτα:


Υλικά:


4-5 μέτριες πατάτες

1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 αγγουράκι (κομμένο σε λεπτές φέτες ή κύβους)

1 πιπεριά πράσινη (σε λεπτές φέτες)

10-12 ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)

2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι (ή 2 κουταλιές της σούπας ξύδι)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Βράζετε τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα πιρούνι. Μην τις παραβράσετε για να μη διαλυθούν.

2. Καθαρίζετε και κόβετε: Αφού κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια ή φέτες.

3. Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε το κρεμμύδι, το αγγουράκι και την πιπεριά. Ξεπλένετε την κάπαρη αν τη χρησιμοποιήσετε.

4. Συνδυάζετε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τις πατάτες, τα λαχανικά, τις ελιές, την κάπαρη και τον μαϊντανό.

5. Προετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού (ή ξύδι), το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα.

6. Ανακατεύετε προσεκτικά: Με μια σπάτουλα, ανακατεύετε τα υλικά ώστε να πάει παντού η σάλτσα χωρίς να διαλυθούν οι πατάτες.

7. Σερβίρετε: Η πατατοσαλάτα είναι ιδανική ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια