
Φυσικά! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικές καραμέλες γάλακτος που είναι μαλακές και απολαυστικές.
Υλικά
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
• 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (ή φρέσκο γάλα για πιο απαλή υφή)
• 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (προαιρετικά, για πιο μαλακή υφή)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του ταψιού: Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι ή φόρμα και βουτύρωσέ το ελαφρώς για να μην κολλήσουν οι καραμέλες.
2. Λιώσιμο των υλικών: Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το μέλι ή το σιρόπι γλυκόζης (αν το χρησιμοποιείς). Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να πάρουν μια ομοιόμορφη μορφή.
3. Βράσιμο και καραμέλωμα: Σιγόβρασε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να φτάσει τους 118°C (χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο καραμέλας για ακριβή μέτρηση). Αν δεν έχεις θερμόμετρο, μπορείς να δοκιμάσεις με την τεχνική της «μαλακής μπάλας» — ρίξε λίγο από το μείγμα σε κρύο νερό και αν σχηματίσει μια μαλακή μπάλα, είναι έτοιμο.
4. Σχηματισμός καραμελών: Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Κόψε τις καραμέλες σε μικρά τετράγωνα ή ό,τι σχήμα προτιμάς.
5. Τύλιγμα: Αν θέλεις, τύλιξε κάθε καραμέλα σε χαρτάκι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Συμβουλή
Μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα αλάτι ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα για επιπλέον γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια