Advertisement

Main Ad

Σπιτικές καραμέλες γάλακτος ή βουτύρου! Αυτές που τα περίπτερα έδιναν για ρέστα

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Φυσικά! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικές καραμέλες γάλακτος που είναι μαλακές και απολαυστικές.


Υλικά


1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (ή φρέσκο γάλα για πιο απαλή υφή)

1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (προαιρετικά, για πιο μαλακή υφή)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του ταψιού: Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι ή φόρμα και βουτύρωσέ το ελαφρώς για να μην κολλήσουν οι καραμέλες.

2. Λιώσιμο των υλικών: Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το μέλι ή το σιρόπι γλυκόζης (αν το χρησιμοποιείς). Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να πάρουν μια ομοιόμορφη μορφή.

3. Βράσιμο και καραμέλωμα: Σιγόβρασε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να φτάσει τους 118°C (χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο καραμέλας για ακριβή μέτρηση). Αν δεν έχεις θερμόμετρο, μπορείς να δοκιμάσεις με την τεχνική της «μαλακής μπάλας» — ρίξε λίγο από το μείγμα σε κρύο νερό και αν σχηματίσει μια μαλακή μπάλα, είναι έτοιμο.

4. Σχηματισμός καραμελών: Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Κόψε τις καραμέλες σε μικρά τετράγωνα ή ό,τι σχήμα προτιμάς.

5. Τύλιγμα: Αν θέλεις, τύλιξε κάθε καραμέλα σε χαρτάκι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.


Συμβουλή


Μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα αλάτι ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα για επιπλέον γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια