Advertisement

Main Ad

Γεμιστά συνταγή

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Συνταγή για Γεμιστά (Ντομάτες και Πιπεριές γεμιστές)


Υλικά


5 μεγάλες ντομάτες

5 μεγάλες πιπεριές

1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά (κατά προτίμηση Καρολίνα)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το τέλος)

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή ντοματοχυμός)

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Πατάτες κομμένες σε κυβάκια (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία λαχανικών: Κόψτε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα και πιπεριά, κρατώντας το στην άκρη. Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό της ντομάτας και κρατήστε το σε ένα μπολ. Αδειάστε τις πιπεριές από τα σπόρια.

2. Προετοιμασία γέμισης: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Ρίξτε το εσωτερικό της ντομάτας που κρατήσατε, τον τριμμένο ντοματοχυμό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι ελαφρώς.

3. Γέμισμα λαχανικών: Γεμίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τη γέμιση, αφήνοντας λίγο χώρο γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Σκεπάστε τα λαχανικά με τα καπάκια τους.

4. Συναρμολόγηση: Τοποθετήστε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές σε ένα ταψί. Αν θέλετε, προσθέστε πατάτες γύρω από τα λαχανικά για γαρνιτούρα. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικά και προσθέστε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού.

5. Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το ρύζι.

6. Σερβίρισμα: Αφήστε τα γεμιστά να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.


Καλή όρεξη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια