Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Banana Bread (Ψωμί μπανάνας)

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:

  • 3 ώριμες μπανάνες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή 3/4 φλιτζάνι για λιγότερη γλυκύτητα)
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία του φούρνου και του ταψιού:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (350°F).
  2. Λαδώνεις ελαφρώς και αλευρώνεις ένα ταψί για ψωμί (διάμετρος 23x12 εκ. περίπου).

2. Προετοιμασία του μείγματος:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  2. Προσθέτεις τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα (αν θέλεις) και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  5. Προσθέτεις τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν, χωρίς να ανακατέψεις υπερβολικά.
  6. Αν θέλεις, προσθέτεις τα καρύδια ή την τριμμένη σοκολάτα.

3. Ψήσιμο:

  1. Ρίχνεις το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και το στρώνεις ομοιόμορφα.
  2. Ψήνεις για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ψωμιού.
  3. Αν το πάνω μέρος αρχίσει να ροδίζει πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, καλύπτεις το με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί καλά.

4. Αφήνουμε να κρυώσει:

  1. Αφήνεις το banana bread να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.

Σερβίρισμα:

Απολαμβάνεις το banana bread σκέτο ή με λίγο βούτυρο ή μέλι. Είναι υπέροχο για πρωινό ή σνακ!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια