
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή 3/4 φλιτζάνι για λιγότερη γλυκύτητα)
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία του φούρνου και του ταψιού:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (350°F).
- Λαδώνεις ελαφρώς και αλευρώνεις ένα ταψί για ψωμί (διάμετρος 23x12 εκ. περίπου).
2. Προετοιμασία του μείγματος:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτεις τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα (αν θέλεις) και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτεις τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν, χωρίς να ανακατέψεις υπερβολικά.
- Αν θέλεις, προσθέτεις τα καρύδια ή την τριμμένη σοκολάτα.
3. Ψήσιμο:
- Ρίχνεις το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και το στρώνεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ψωμιού.
- Αν το πάνω μέρος αρχίσει να ροδίζει πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, καλύπτεις το με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί καλά.
4. Αφήνουμε να κρυώσει:
- Αφήνεις το banana bread να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.
Σερβίρισμα:
Απολαμβάνεις το banana bread σκέτο ή με λίγο βούτυρο ή μέλι. Είναι υπέροχο για πρωινό ή σνακ!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια