Advertisement

Main Ad

Τα 10 πιο περίεργα φαγητά στον κόσμο!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υπάρχουν πολλές κουζίνες στον κόσμο με ιδιαίτερα φαγητά που, αν και μπορεί να είναι αγαπημένα για κάποιες κουλτούρες, φαίνονται ασυνήθιστα ή περίεργα σε άλλες. Εδώ είναι δέκα από τα πιο περίεργα φαγητά που συναντάμε διεθνώς:

1. Balut (Φιλιππίνες): Ένα γονιμοποιημένο αυγό πάπιας με ανεπτυγμένο έμβρυο, το οποίο μαγειρεύεται και τρώγεται κατευθείαν από το κέλυφος.

2. Casu Marzu (Ιταλία): Ένα είδος σαρδηνιακού τυριού με ζωντανές προνύμφες εντόμων, που δημιουργούν υφή και δυνατή γεύση καθώς το τυρί ωριμάζει.

3. Hákarl (Ισλανδία): Καρχαρίας που έχει υποστεί ζύμωση και αφήνεται να ωριμάσει για μήνες. Έχει έντονη μυρωδιά και γεύση λόγω της αμμωνίας που περιέχει.

4. Sannakji (Νότια Κορέα): Φρέσκο χταπόδι κομμένο σε κομμάτια και σερβιρισμένο ζωντανό, με τα πλοκάμια ακόμα να κινούνται στο πιάτο.

5. Escamoles (Μεξικό): Αυγά από μαύρα μυρμήγκια, γνωστά και ως “χαβιάρι εντόμων”. Σερβίρονται συχνά μέσα σε τάκος.

6. Fugu (Ιαπωνία): Φούγκου, το ψάρι-σφουγγάρι που αν μαγειρευτεί λάθος, περιέχει θανατηφόρα ποσότητα τοξινών. Απαιτεί ειδική εκπαίδευση από τον σεφ για να είναι ασφαλές για κατανάλωση.

7. Durian (Νοτιοανατολική Ασία): Ένα φρούτο με πολύ έντονη, δυσάρεστη οσμή που πολλοί βρίσκουν αποκρουστική, αν και για άλλους είναι ιδιαίτερα νόστιμο.

8. Kiviak (Γροιλανδία): Φτιάχνεται από θαλασσοπούλια που τοποθετούνται ολόκληρα μέσα στο δέρμα φώκιας και αφήνονται να ζυμωθούν για μήνες πριν καταναλωθούν.

9. Tepa (Αλάσκα, ΗΠΑ): Ζυμωμένα κεφάλια ψαριών που αφήνονται να ωριμάσουν σε λάκκο. Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό για τους ιθαγενείς της Αλάσκας.

10. Stinky Tofu (Κίνα, Ταϊβάν): Τόφου που έχει υποστεί ζύμωση για εβδομάδες, και έχει ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά, θυμίζοντας πολλές φορές ωριμασμένο τυρί.


Αυτά τα φαγητά μπορεί να φαίνονται περίεργα, αλλά σε πολλές κουλτούρες είναι εκλεκτές λιχουδιές.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια