Advertisement

Main Ad

Εύκολη Αφράτη Σπιτική Πίτσα Σπέσιαλ: Το Μυστικό της Sprite!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Ψάχνετε την τέλεια συνταγή για μία αφράτη, σπιτική πίτσα σπέσιαλ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή η συνταγή έχει ένα υλικό-έκπληξη, τη Sprite, που χαρίζει στη ζύμη απίστευτη απαλότητα και όγκο! Ιδανική για παιδικό μπουφέ, κολατσιό ή ακόμα και για το ταπεράκι της παραλίας.

Αν και η πίτσα δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή, μια σπιτική εκδοχή, φτιαγμένη με τα χέρια σας, επιτρέπεται μια στο τόσο!


📝 Υλικά για την Αφράτη Ζύμη

ΥλικόΠοσότηταΣημειώσεις
Sprite330 mlΤο μυστικό για την αφράτη ζύμη!
Νερό330 mlΧλιαρό
Μαγιά1 φακελάκιΞηρή
Αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΠερίπου 1 κιλόΌσο πάρει για να μη κολλάει
Ελαιόλαδο1/2 κούπαΊσως και λίγο παραπάνω

🧀 Υλικά για τη Σπέσιαλ Γέμιση

ΥλικόΠοσότηταΣημειώσεις
Μιξ τυριών400 γραμμάριαΠου λιώνουν (π.χ. μοτσαρέλα, γκούντα)
Ζαμπόν6-7 φέτεςΚομμένο σε μικρά κομμάτια
Μπέικον5-6 φέτεςΚομμένο σε μικρά κομμάτια
Σάλτσα ντομάτας50-60 γραμμάριαΓια πίτσα

💡 Συμβουλή: Για ακόμα καλύτερη ποιότητα, προτιμήστε σπιτικά αλλαντικά (π.χ. σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας) ή επιλέξτε αλλαντικά υψηλής ποιότητας.


👩‍🍳 Εκτέλεση για την Εύκολη Αφράτη Πίτσα

1. Προετοιμασία της Ζύμης

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη, αδειάστε τη Sprite και το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά.

  • Προσθέστε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε ξανά.

  • Στη συνέχεια, προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ελαιόλαδο.

  • Δουλέψτε παράλληλα τη ζύμη μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια.

2. Φούσκωμα

  • Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Αυτό το βήμα είναι κλειδί για την αφράτη υφή.

3. Συναρμολόγηση & Ψήσιμο

  • Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο για πίτσα (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας).

  • Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας για πίτσα.

  • Προσθέστε το μιξ τυριών που λιώνουν, το κομμένο ζαμπόν και το μπέικον.

  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους $180^\circ C$, στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτσα να ροδίσει ωραία και το τυρί να λιώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή σας απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια