
Αυτό το δροσερό γλυκό ζελέ με κόκκινα φρούτα και κρέμα καρύδας είναι ελαφρύ, φρουτένιο και ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Με έντονο χρώμα, υπέροχη υφή και γεύση που ξεχωρίζει, είναι το τέλειο γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο για πάρτι, τραπέζια ή δροσιστικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.
Υλικά
• 5 φακελάκια (περίπου 7 γρ. το καθένα) άγλυκη ζελατίνη σε σκόνη
• 7 φλιτζάνια κόκκινο φρου punch (αναψυκτικό με γεύση κόκκινων φρούτων), χωρισμένο
• 1 σακουλάκι (340 γρ.) κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, αποψυγμένα (περίπου 2 φλιτζάνια)
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• Αντικολλητικό σπρέι (για το ταψί ή καλούπι)
• 1 κονσέρβα (425 γρ.) κρέμα καρύδας (cream of coconut)
• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (παχιά)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τη ζελατίνη με 1 φλιτζάνι φρου punch και άφησέ τη στην άκρη για 5-10 λεπτά, να «ανθίσει» (να ενεργοποιηθεί).
2. Σκούπισε τα αποψυγμένα φρούτα με χαρτί κουζίνας και κόψε στη μέση τα μεγαλύτερα κομμάτια.
3. Σε κατσαρολάκι, ζέστανε σε μέτρια φωτιά την υπόλοιπη ποσότητα του φρου punch (6 φλιτζάνια) με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (2-3 λεπτά). Βγάλε το από τη φωτιά.
4. Πρόσθεσε το μείγμα της ζελατίνης στο ζεστό punch και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Μην το βράσεις, γιατί η ζελατίνη χάνει τη δύναμή της.
5. Ρίξε 2½ φλιτζάνια από αυτό το μείγμα σε ξεχωριστό μπολ. Κάλυψέ το και άφησέ το στην άκρη (θα χρησιμοποιηθεί για το στρώμα καρύδας).
6. Βάλε τα υπόλοιπα 4½ φλιτζάνια ζελέ σε ένα μπολ, τοποθέτησέ το πάνω σε μεγάλο μπολ με πάγο και ανακάτευε μέχρι να αρχίσει να πήζει (25-35 λεπτά). Αφαίρεσε τυχόν αφρό από την επιφάνεια, γιατί θολώνει το ζελέ.
7. Όταν πήξει ελαφρώς, πρόσθεσε απαλά τα φρούτα και ανακάτεψε να ενσωματωθούν.
Συνέχεια (για τη στρώση καρύδας)
Αν θέλεις να συνεχίσω με το πώς να ενσωματώσεις την κρέμα καρύδας και την κρέμα γάλακτος ως δεύτερο στρώμα, πες μου και θα σου γράψω τη συνέχεια.
Tips επιτυχίας
• Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρέσκα φρούτα, αρκεί να μην είναι ακτινίδιο ή ανανάς ωμός (επηρεάζουν την πήξη).
• Ιδανικό για να σερβίρεις σε καλούπι ζελέ ή σε ποτήρια για εντυπωσιακή παρουσίαση.
• Μπορεί να γίνει και σε στρώσεις: μία με φρούτα και μία με κρέμα καρύδας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια