Advertisement

Main Ad

Μπισκότα Βουτύρου – Η Κλασική Συνταγή με Τρία Υλικά


 Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για μπισκότα βουτύρου είναι απλή, αυθεντική και ιδανική για κάθε περίσταση. Με μόνο τρία βασικά υλικά, δημιουργείς ένα πλούσιο, τριφτό μπισκότο που λιώνει στο στόμα και συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το τσάι.





Υλικά



  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)






Εκτέλεση



  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C (στις αντιστάσεις, χωρίς αέρα).
  2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  3. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.
  4. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί 23x23 εκ., χωρίς να το βουτυρώσετε. Πιέζετε καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και την τρυπάτε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
  5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
  6. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια όσο είναι ακόμη ζεστά. Αφήνετε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.
  7. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, αν το επιθυμείτε, πριν το σερβίρισμα.






Συμβουλές Επιτυχίας



  • Μην τα παραψήσετε. Τα μπισκότα πρέπει να μείνουν ανοιχτόχρωμα στο κέντρο για να είναι μαλακά και τριφτά.
  • Αν θέλετε πιο αρωματικό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού στη ζύμη.
  • Διατηρούνται φρέσκα έως και 1 εβδομάδα σε μεταλλικό κουτί ή αεροστεγές δοχείο.


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια