Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μωσαϊκό Σοκολάτας

 

Εικόνα: Μωσαϊκό Σοκολάτας 

Τέλεια ιδέα! Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει, ειδικά για τις ζεστές μέρες. Σου προτείνω ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό: μωσαϊκό σοκολάτας. Είναι πανεύκολο, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι πεντανόστιμο!


Υλικά:

  • 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας σου)
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 αυγό (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση - αν το βάλεις, χρησιμοποίησε παστεριωμένο)
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • Λίγο ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά, για άρωμα)
  • Τριμμένο μπισκότο ή καρύδα ή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Οδηγίες:

  1. Σπάσε τα μπισκότα: Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάσε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια σου. Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, θέλουμε να υπάρχουν και μικρά και πιο μεγάλα κομμάτια.
  2. Ετοίμασε το μείγμα σοκολάτας: Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Πρόσθεσε τα υγρά: Αν χρησιμοποιήσεις αυγό, πρόσθεσέ το τώρα και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, ρίξε το γάλα, τη βανίλια και το ρούμι ή το κονιάκ (αν το χρησιμοποιήσεις) και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα σοκολάτας.
  4. Ενσωμάτωσε τα μπισκότα: Ρίξε τα σπασμένα μπισκότα στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι όλα τα μπισκότα να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σοκολάτα.
  5. Δώσε σχήμα: Άπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου στον πάγκο σου. Άδειασε το μείγμα μπισκότων πάνω στη λαδόκολλα και δώσε του το σχήμα ενός κορμού ή ενός ρολού. Μπορείς να το κάνεις πιο χοντρό ή πιο λεπτό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
  6. Πασπάλισε (προαιρετικά): Αν θέλεις, πασπάλισε την επιφάνεια του μωσαϊκού με τριμμένο μπισκότο, καρύδα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πιο ωραία εμφάνιση και επιπλέον γεύση.
  7. Ψύξε: Τύλιξε καλά το μωσαϊκό με τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα, για να σφίξει καλά.
  8. Σέρβιρε: Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε το περιτύλιγμα και κόψε το μωσαϊκό σε φέτες. Σέρβιρε το σκέτο ή συνοδευόμενο από σαντιγί ή παγωτό.

Αυτό το γλυκό είναι πολύ ευέλικτο. Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα σοκολάτας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια ή αμύγδαλα), σταγόνες σοκολάτας, κομματάκια ζαχαρωτών ή ό,τι άλλο σου αρέσει!

Τι λες; Σου φαίνεται καλή ιδέα για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου;

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια