![]() |
Εικόνα: Μωσαϊκό Σοκολάτας |
Τέλεια ιδέα! Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει, ειδικά για τις ζεστές μέρες. Σου προτείνω ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό: μωσαϊκό σοκολάτας. Είναι πανεύκολο, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι πεντανόστιμο!
Υλικά:
- 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας σου)
- 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο
- 1 αυγό (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση - αν το βάλεις, χρησιμοποίησε παστεριωμένο)
- 4 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- Λίγο ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά, για άρωμα)
- Τριμμένο μπισκότο ή καρύδα ή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σπάσε τα μπισκότα: Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάσε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια σου. Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, θέλουμε να υπάρχουν και μικρά και πιο μεγάλα κομμάτια.
- Ετοίμασε το μείγμα σοκολάτας: Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τα υγρά: Αν χρησιμοποιήσεις αυγό, πρόσθεσέ το τώρα και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, ρίξε το γάλα, τη βανίλια και το ρούμι ή το κονιάκ (αν το χρησιμοποιήσεις) και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα σοκολάτας.
- Ενσωμάτωσε τα μπισκότα: Ρίξε τα σπασμένα μπισκότα στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι όλα τα μπισκότα να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σοκολάτα.
- Δώσε σχήμα: Άπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου στον πάγκο σου. Άδειασε το μείγμα μπισκότων πάνω στη λαδόκολλα και δώσε του το σχήμα ενός κορμού ή ενός ρολού. Μπορείς να το κάνεις πιο χοντρό ή πιο λεπτό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
- Πασπάλισε (προαιρετικά): Αν θέλεις, πασπάλισε την επιφάνεια του μωσαϊκού με τριμμένο μπισκότο, καρύδα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πιο ωραία εμφάνιση και επιπλέον γεύση.
- Ψύξε: Τύλιξε καλά το μωσαϊκό με τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα, για να σφίξει καλά.
- Σέρβιρε: Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε το περιτύλιγμα και κόψε το μωσαϊκό σε φέτες. Σέρβιρε το σκέτο ή συνοδευόμενο από σαντιγί ή παγωτό.
Αυτό το γλυκό είναι πολύ ευέλικτο. Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα σοκολάτας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια ή αμύγδαλα), σταγόνες σοκολάτας, κομματάκια ζαχαρωτών ή ό,τι άλλο σου αρέσει!
Τι λες; Σου φαίνεται καλή ιδέα για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου;
Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr
0 Σχόλια