
Υλικά
• 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες)
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. κύμινο
• 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
• ½ κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά, για έξτρα ένταση)
• 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
• 1 κονσέρβα (800 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κονσέρβα (400 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
• Αλάτι & πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τη μελιτζάνα σε μεγάλο σουρωτήρι, την πασπαλίζουμε με το αλάτι και την αφήνουμε να στραγγίσει για 30 λεπτά ώστε να αποβάλει την πικράδα της.
2. Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τη μελιτζάνα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Την αφαιρούμε και την αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 4-5 λεπτά).
4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το μπούκοβο, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
5. Προσθέτουμε τον ζωμό, τις ντομάτες, τα ρεβίθια και τη σοταρισμένη μελιτζάνα.
6. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η μελιτζάνα.
7. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστό, αν θέλουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια