Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Λαχταριστή Μακαρονόπιτα Χωρίς Φύλλο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά


500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι

1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) βούτυρο

500 γρ. τυρί ρικότα

6 αυγά

Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση


Εκτέλεση


1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε πολύ καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.

3. Ρίχνουμε το ρικότα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.

4. Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ή πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γενναιόδωρα.

5. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα των ζυμαρικών, λίγο-λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.

6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνουμε ή ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι ένα ταψί 33x23 εκ. 

7. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

8. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

9. Αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια