
Ακολουθεί μια αναλυτική συνταγή για μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι και μπαχαρικά:
Υλικά
* 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 6 αυγά
* 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
* Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
* 1 κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη
* 1/2 κ.γ. μαχλέπι, κοπανισμένο
* 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
* 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
* Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
* Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
* Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
* Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το γαρύφαλλο.
* Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
* Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
* Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
* Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, πλεξούδες, κοτσίδες).
* Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
* Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι.
* Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
* Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλές
* Για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.
* Αν θέλετε τα κουλουράκια σας να είναι πιο τραγανά, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ στη ζύμη.
* Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με διάφορα σχέδια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι.
* Τα κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.
* Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά όπως κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

0 Σχόλια