Advertisement

Main Ad

Κουλούρια πασχαλινά: Μυρωδάτα κουλουράκια με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ακολουθεί μια αναλυτική συνταγή για μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι και μπαχαρικά:

Υλικά

 * 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 * 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

 * 6 αυγά

 * 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

 * Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

 * 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 * 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

 * 1 κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη

 * 1/2 κ.γ. μαχλέπι, κοπανισμένο

 * 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

 * 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 * 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

 * Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

 * Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

 * Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

 * Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το γαρύφαλλο.

 * Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

 * Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.

 * Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

 * Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, πλεξούδες, κοτσίδες).

 * Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

 * Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι.

 * Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 * Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές

 * Για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

 * Αν θέλετε τα κουλουράκια σας να είναι πιο τραγανά, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ στη ζύμη.

 * Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με διάφορα σχέδια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι.

 * Τα κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.

 * Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά όπως κανέλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια