Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμο Εκμέκ Κανταΐφι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα υπέροχο εκμέκ χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά εξίσου απολαυστικό!


Υλικά:


Για τη βάση (κανταΐφι)

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

150 γρ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο λιωμένο

1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)


Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας


Για την κρέμα

750 ml νερό

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό


Για τη διακόσμηση

Φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια τριμμένα



Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι

1. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι σε κατσαρόλα.

2. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.


2. Προετοιμάζουμε το κανταΐφι

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Ξανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας ώστε να αφρατέψει.

3. Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ραντίζουμε με το λιωμένο ελαιόλαδο.

4. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

5. Μόλις βγει από τον φούρνο, ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.


3. Φτιάχνουμε την κρέμα

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα ζεσταίνουμε.

2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

3. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.


4. Συναρμολόγηση

1. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι.

2. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

3. Πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια πριν σερβίρουμε.




Έξτρα Συμβουλές:

Για πιο βελούδινη κρέμα: Αντί για σιμιγδάλι, μπορείς να βάλεις φυτική κρέμα καρύδας ή αμυγδάλου.

Για άρωμα: Μπορείς να προσθέσεις ροδόνερο ή ανθόνερο στο σιρόπι.

Για έξτρα γεύση: Μπορείς να προσθέσεις λίγο ταχίνι στην κρέμα για πιο πλούσια γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια