
Αυτά τα τρουφάκια είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και δεν χρειάζονται ψήσιμο!
Υλικά:
• 250 γρ. χαλβά (βανίλιας ή σοκολάτας)
• 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
• 2 κ.σ. ταχίνι
• 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (για αυστηρή νηστεία)
• 50 γρ. τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
• 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα νηστίσιμη (προαιρετικά)
• 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
• Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
• Κακάο, τριμμένη καρύδα ή τριμμένοι ξηροί καρποί για επικάλυψη
Εκτέλεση:
1. Σπάμε τον χαλβά με τα χέρια ή ένα πιρούνι μέχρι να γίνει τρίμμα.
2. Προσθέτουμε το κακάο, το ταχίνι, το μέλι (ή το σιρόπι), τους ξηρούς καρπούς, την τριμμένη σοκολάτα (αν χρησιμοποιούμε) και την κανέλα.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν χρειαστεί, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να σφίξει.
4. Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα κυλάμε σε κακάο, τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς.
5. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν καλά.
Έτοιμα σε 10 λεπτά! Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια