
Αφράτο, αρωματικό και πανεύκολο! Ιδανικό για κάθε μέρα, αλλά και για γιορτινές περιστάσεις.
Υλικά:
• 250 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
• 150 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
• 180 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
• 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. σόδα
• 50 ml νερό (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στις αντιστάσεις) ή 160°C (στον αέρα).
2. Ανάμειξη υγρών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλάτι.
3. Προσθήκη στερεών: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σύρμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.
4. Ψήσιμο: Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα (ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί) και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
5. Αφήνουμε να κρυώσει: Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε.
Σερβίρισμα:
• Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι και ξηρούς καρπούς.
• Συνοδεύεται τέλεια με καφέ ή τσάι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια