Advertisement

Main Ad

Νηστίσιμο Κέικ Βανίλιας με Πορτοκάλι και Κανέλα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αφράτο, αρωματικό και πανεύκολο! Ιδανικό για κάθε μέρα, αλλά και για γιορτινές περιστάσεις.


Υλικά:

250 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού

150 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

180 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

50 ml νερό (αν χρειαστεί)


Εκτέλεση:

1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στις αντιστάσεις) ή 160°C (στον αέρα).

2. Ανάμειξη υγρών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλάτι.

3. Προσθήκη στερεών: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σύρμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.

4. Ψήσιμο: Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα (ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί) και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

5. Αφήνουμε να κρυώσει: Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε.


Σερβίρισμα:

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι και ξηρούς καρπούς.

Συνοδεύεται τέλεια με καφέ ή τσάι!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια