Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Λαχταριστό Κέικ με Μπισκότα και Βανίλια

Περιγραφή φωτογραφίας

Αυτό το αφράτο και αρωματικό κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας! Εύκολο στην παρασκευή και με πλούσια γεύση, ιδανικό για το πρωινό ή τον καφέ.


Υλικά

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη

4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 γιαούρτι αγελαδινό

1 φλιτζάνι ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε περισσότερη)

2 βανίλιες

3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

5 μπισκότα γεμιστά, τριμμένα στο μούλτι

Σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

1. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2. Προσθέστε το βούτυρο και το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

4. Σταματήστε το μίξερ και, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.

5. Ρίξτε μέσα τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε ελαφρά.

6. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.

7. Πασπαλίστε με λίγες σταγόνες σοκολάτας.

8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.


Tips & Παραλλαγές


•Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με 1 φλιτζάνι γάλα.

•Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλεύρι και να αυξήσετε λίγο το μπέικιν πάουντερ.


Απολαύστε το με μια κούπα καφέ ή τσάι! 


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια