Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κέικ Γεμιστό με Σοκολάτα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά


Για το Κέικ

Φαρίνα (κοσκινισμένη κόκκινη): 500 γρ.

Ζάχαρη: 1 ποτήρι

Αυγά: 4 (σε θερμοκρασία δωματίου)

Γάλα: 1 ποτήρι (χλιαρό)

Βούτυρο: 250 γρ (λιωμένο)

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι γλυκού

Σόδα μαγειρικής: 1 κουταλάκι γλυκού

Πορτοκάλια: 2 τεμ. (ξύσμα και χυμός)

Αμύγδαλα φιλέ: για πασπάλισμα


Για την Κρέμα Σοκολάτα

Αυγά: 2 τεμ.

Ζάχαρη: 1 ποτήρι

Βούτυρο: 200 γρ (λιωμένο, ζεστό)

Κακάο: 125 γρ

Χυμός πορτοκαλιού: από ½ πορτοκάλι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του Κέικ

1. Χτύπημα της Βάσης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα 4 αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

2. Προσθήκη Υλικών: Προσθέστε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά (φαρίνα, γάλα, λιωμένο βούτυρο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού). Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Ετοιμασία Φόρμας: Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.

4. Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40–45 λεπτά (η διάρκεια εξαρτάται από τον φούρνο). Δοκιμάστε το κέικ με ένα μαχαίρι: αν η λεπίδα βγαίνει καθαρή ή με λίγους υδρατμούς, το κέικ είναι έτοιμο.

5. Αφήστε να Κρυώσει: Μόλις ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.


2. Παρασκευή της Κρέμας Σοκολάτας

1. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπήστε τα 2 αυγά με 1 ποτήρι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

2. Προσθέστε το ζεστό, λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.

3. Ρίξτε το κακάο και τον χυμό του ½ πορτοκαλιού. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

4. Τοποθετήστε τη κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει.


3. Συναρμολόγηση του Κέικ

1. Διχοτόμηση: Αφού το κέικ έχει κρυώσει καλά, γυρίστε το ανάποδα και κόψτε την πάνω πλευρά, ώστε να δημιουργήσετε δύο μέρη (όχι οπωσδήποτε ίσα, όπως στην παρακάτω εικόνα).

2. Εκκαθάριση Εσωτερικού: Με ένα μαχαίρι χαράξτε προσεκτικά το εσωτερικό του μεγαλύτερου κομματιού και με ένα κουτάλι αδειάστε το μέσα, δημιουργώντας ένα «κουτί».

3. Γέμισμα: Αφήστε το εσωτερικό του κέικ να κρυώσει εντελώς, και στη συνέχεια γεμίστε το με την κρύα κρέμα σοκολάτας (κρατήστε λίγη επιπλέον για την επικάλυψη).

4. Συναρμολόγηση: Πασπαλίστε την επιφάνεια της κρέμας με αμύγδαλα φιλέ. Αλείψτε ελαφρώς και το πάνω κομμάτι του κέικ με λίγη κρέμα, τοποθετήστε το πάνω από το γεμιστό κομμάτι έτσι ώστε να «κολλήσουν» καλά μεταξύ τους.

5. Τελική Επικάλυψη: Καλύψτε ολόκληρο το κέικ με την υπόλοιπη κρύα κρέμα σοκολάτας και πασπαλίστε επιπλέον με αμύγδαλα φιλέ.


4. Ψύξη και Σερβίρισμα

Τοποθετήστε το ολοκληρωμένο κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε, ώστε να σταθεροποιηθούν οι γεύσεις και να «σφίξει» η κρέμα.

Απολαύστε το σε κάθε γλυκό τραπέζι ή ως επιδόρπιο για κάθε περίσταση!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια