Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σοκολατάκια με Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας και Ξηρούς Καρπούς

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

230-250 γρ. τριμμένα μπισκότα (χρησιμοποίησα πτι μπερ Παπαδοπούλου, αλλά μπορείτε να επιλέξετε άλλα της αρεσκείας σας)

200 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Τριμμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)


Για την επικάλυψη

200 γρ. λευκή σοκολάτα

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο


Για γαρνιτούρα

Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης


Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

2. Ρίχνουμε σταδιακά το τριμμένο μπισκότο, ζυμώνοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται (ίσως να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα του μπισκότου).

3. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, τριμμένους ξηρούς καρπούς. Εγώ έβαλα 4 κουταλιές τριμμένα καρύδια και 4 κουταλιές τριμμένα φουντούκια.

4. Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και πλάθουμε μικρά, στενόμακρα σοκολατάκια.

5. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί. Βουτάμε μέσα τα σοκολατάκια, τα αφαιρούμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

6. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

7. Μόλις κρυώσουν, καθαρίζουμε τις άκρες τους από την περιττή σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια ή σε σοκολατιέρα.


Έτοιμα να τα απολαύσουμε ή να τα προσφέρουμε ως ένα γλυκό δώρο.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια