
Υλικά
• 4 μεγάλες τορτίγιες ή πίτες για wraps
• 200 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
• 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
• 1/2 λεμόνι (χυμός)
• 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος (ή σχοινόπρασο)
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 χούφτα φρέσκα φύλλα ρόκας ή baby σπανάκι
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία Τυριού Κρέμα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Συναρμολόγηση Ρολών
• Απλώστε μια λεπτή στρώση από το μείγμα τυριού κρέμα πάνω σε κάθε τορτίγια.
• Τοποθετήστε τις φέτες καπνιστού σολομού πάνω από το τυρί κρέμα.
• Προσθέστε φέτες αβοκάντο και λίγα φύλλα ρόκας ή σπανακιού.
3. Τύλιγμα
Τυλίξτε την τορτίγια σφιχτά σε ρολό. Αν χρειάζεται, στερεώστε την με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει.
4. Κόψιμο
Κόψτε τα ρολά σε φέτες 2-3 εκατοστών για να γίνουν μικρές μπουκίτσες.
5. Σερβίρισμα
Τοποθετήστε τα ρολά σε πιατέλα και σερβίρετε ως ορεκτικό ή ελαφρύ σνακ.
Συμβουλή: Αν θέλετε περισσότερη φρεσκάδα, προσθέστε λίγες λεπτές φέτες αγγουριού ή χυμό από λάιμ.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια