Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τις πιο νόστιμες καριόκες!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τη γέμιση:


250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο

150 ml γάλα

2 κ.σ. κακάο άγλυκο

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

1 κ.σ. κονιάκ


Για την επικάλυψη:


400 γρ. κουβερτούρα

2-3 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση:


Προετοιμασία γέμισης:


1. Τρίψτε τα μπισκότα: Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια ή τρίψτε τα σε χοντρά ψίχουλα.


2. Ετοιμάστε τα καρύδια: Ψιλοκόψτε τα καρύδια ή χτυπήστε τα ελαφρώς στο μπλέντερ.


3. Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.


4. Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, ενώστε τα λιωμένα υλικά με τα μπισκότα, τα καρύδια, το κακάο, την κανέλα και το κονιάκ. Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο μέχρι να δέσει το μείγμα.


Σχηματισμός:


1. Πλάστε το μείγμα: Χωρίστε το μείγμα σε δύο ή τρία μέρη. Πλάστε το σε μακρόστενους κυλίνδρους διαμέτρου περίπου 4 εκ.


2. Τυλίξτε τους κυλίνδρους: Τυλίξτε τους με διάφανη μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τους στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.


Επικάλυψη:


1. Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο.


2. Κόψτε τις καριόκες: Βγάλτε τους κυλίνδρους από την κατάψυξη και κόψτε τους σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.


3. Βουτήξτε στη σοκολάτα: Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτήξτε κάθε φέτα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τη να στραγγίξει σε αντικολλητικό χαρτί.


Σερβίρισμα:


Αφήστε τις καριόκες να στεγνώσουν καλά και διατηρήστε τις στο ψυγείο. Είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια