
Υλικά:
Για τη γέμιση:
• 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
• 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
• 150 γρ. κουβερτούρα
• 150 γρ. βούτυρο
• 150 ml γάλα
• 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
• 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
• 400 γρ. κουβερτούρα
• 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
Προετοιμασία γέμισης:
1. Τρίψτε τα μπισκότα: Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια ή τρίψτε τα σε χοντρά ψίχουλα.
2. Ετοιμάστε τα καρύδια: Ψιλοκόψτε τα καρύδια ή χτυπήστε τα ελαφρώς στο μπλέντερ.
3. Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
4. Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, ενώστε τα λιωμένα υλικά με τα μπισκότα, τα καρύδια, το κακάο, την κανέλα και το κονιάκ. Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο μέχρι να δέσει το μείγμα.
Σχηματισμός:
1. Πλάστε το μείγμα: Χωρίστε το μείγμα σε δύο ή τρία μέρη. Πλάστε το σε μακρόστενους κυλίνδρους διαμέτρου περίπου 4 εκ.
2. Τυλίξτε τους κυλίνδρους: Τυλίξτε τους με διάφανη μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τους στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.
Επικάλυψη:
1. Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο.
2. Κόψτε τις καριόκες: Βγάλτε τους κυλίνδρους από την κατάψυξη και κόψτε τους σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
3. Βουτήξτε στη σοκολάτα: Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτήξτε κάθε φέτα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τη να στραγγίξει σε αντικολλητικό χαρτί.
Σερβίρισμα:
Αφήστε τις καριόκες να στεγνώσουν καλά και διατηρήστε τις στο ψυγείο. Είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια