Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο κολατσιό

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι ολικής)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

170 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη (ή καλαμποκέλαιο)

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

100 γρ. τυρί ημίσκληρο, τριμμένο

3 αυγά

1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. πιπέρι


Για το πασπάλισμα


Σουσάμι, κατά βούληση


Εκτέλεση


1. Ανακάτεμα Υλικών


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη φέτα, το ημίσκληρο τυρί, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, τον δυόσμο και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


2. Μεταφορά στο Ταψί


Ρίξτε τον χυλό σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ., στρωμένο με λαδόκολλα, και πασπαλίστε την επιφάνεια με σουσάμι.


3. Προψήσιμο


Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για 10 λεπτά.


4. Χάραγμα και Ψήσιμο


Βγάλτε την πίτα από τον φούρνο και χαράξτε την σε κομμάτια. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.


Tips


Αν έχετε ταψί 30 εκ., κάντε διπλή δόση.

Το χάραγμα βοηθά να μην φουσκώσει υπερβολικά και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής για πιο υγιεινή εκδοχή.

Ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια