Advertisement

Main Ad

Συνταγή για παραδοσιακό μπουγιουρντί

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

200 γρ. φέτα

1 ντομάτα (κομμένη σε φέτες)

1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)

1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά, αν θέλετε πικάντικο)

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι ρίγανη

1/4 κουταλάκι πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα με την προτίμηση)

50 γρ. κίτρινο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή κασέρι, προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

2. Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος (ή πυρίμαχο), τοποθέτησε τη φέτα.

3. Στρώσε από πάνω τις φέτες ντομάτας και τις ροδέλες πιπεριάς.

4. Αν θέλεις πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε τις καυτερές πιπεριές.

5. Ράντισε με το ελαιόλαδο και πασπάλισε με ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα.

6. Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε το κίτρινο τυρί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

7. Ψήσε το μπουγιουρντί στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρισμα:

Βγάλε το σκεύος από τον φούρνο και σέρβιρε το μπουγιουρντί ζεστό, συνοδεύοντάς το με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια